Hur ofta bör det städas? (För företag)

Att hålla sina företagslokaler rena och fräscha är avgörande för att skapa en hälsosam och produktiv arbetsmiljö. Men hur ofta bör städning egentligen ske? Det beror på kontorets storlek, antalet anställda, samt eventuell hantering av livsmedel eller kemikalier. Dessa är vanliga faktorer som påverkar. En allmän riktlinje är grundlig städning varje vecka, medan vissa områden som kök och badrum kräver daglig uppmärksamhet för att upprätthålla en hög hygienstandard. Dessutom bör företaget genomföra en omfattande storstädning någon gång per år för att säkerställa att lokalerna är rena ner till minsta list.

Detta bör städas varje dag

Köket och badrummen används mest, även de mest slitageutsatta områdena i en företagsmiljö blir fort smutsiga. Här är behovet av regelbunden rengöring stort för att säkerställa hygien och funktionalitet. Det innebär inte nödvändigtvis en djupgående rengöring varje dag, utan att hålla ytor och utrustning fria från synlig smuts och spill. I köket innebär det att torka av arbetsytor och i badrummen att hålla toalett, dusch och handfat rena.

Varje vecka

Veckostädningens syfte är att förebygga ansamling av damm och smuts. Detta inkluderar grundlig dammsugning, dammtorkning av ytor och speglar, samt skurning av golv där det är nödvändigt, särskilt i kök och badrum. Regelbundenheten bidrar till en mer behaglig och allergivänlig arbetsmiljö.

1-2 gånger per år

Att utföra mer detaljerad städning, som exempel fönsterputsning och rengöring av textilier, säkerställer att även de mindre frekvent använda utrymmena hålls i fint skick. Det kan också innebära att rengöra köksfläkten, frosta av frysen eller rensa förråden. Anpassa årets större städningar efter aktuella behov.

Underlättande tips för städningen

För att förenkla städningen bör spill och smuts tas om hand omedelbart. Daglig ordning, som att plocka bort småsaker och ha ordentliga förvaringslösningar, underlättar inte bara städningen utan bidrar också till en mer harmonisk arbetsmiljö.

Känner du att tiden inte räcker till? Då finns vi här för ditt företag. Våra tjänster hjälper er inte bara med städningen, utan frigör också tid för det som är prio i er verksamhet.

Kontakta oss för mer informartion!

FLER INLÄGG

GUIDE – BONA TRÄGOLV

GUIDE – BONA TRÄGOLV

Att bona trägolv är ett effektivt sätt för att ta tillbaka en jämn/blank yta som får golvet att kännas nytt och fräscht igen. Många förknippar boning av golv med gamla tider och att det inte är ett projekt som behövs idag. Faktum är emellertid att det både behövs och...

Hur väljer man städfirma för byggstädning?

Hur väljer man städfirma för byggstädning?

Det är lätt att det blir snurrigt när man ska börja ta beslut kring vem man bör hyra in som städfirma för ens byggstäd. Förvirringen blir dubbelt så stor när man dessutom måste ta beslut kring vad man värderar. Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att välja,...